10-12-13

Electrabel: miljardencontracten en geknoei met facturen

Suez Chairman and CEO Gerard Mestrallet, right, is seen with GDF Chairman and CEO Jean-Francois Cirelli

"Geachte, Ben al jaren klant bij electrabel en heb een sociaal tarief reeds in 1990 67% invalide RIZIF (ook vermindering belastingen) Kreeg mijn eindafrekening van electrabel 2013 is voldaan. Nu ontving ik een schrijven van electrabel dat de eindfactuur 2013 terug gestort wordt, reden sociaal statuut is afgekeurd! dit na al die jaren, electrabel vraagt over 2011 /2012/2013 1958,78 eur tebetalen! Na protest van per email,anwoordde electrabel:: we zullen de vraag voor leggen aan het FOD, u krijgt nog wat uitstel. maw wij wassen onze handen in onschuld ondertussen heb ik begrepen dat invaliditeit van het RIZIF niet aanvaard wordt door electrabel Mijn opmerking: wat kan ik er aan doen als electrabel een (fout) maakt?waar om moet ik bijbetalen? Ze kunnen op zijn minst, het tarief plan aanpassen slot voor mij zijn dit gangster praktijken, die via de media aan de kaak gesteld moeten worden Ik ben een mens van 70 jaar met een klein pensioen, en kan onmogelijk betalen; wat is er aan te doen? mvg R.T."

Met vriendelijke groet,

+++++++

Electrabel is de nieuwe hofleverancier van de Belgische federale overheid. Zowat alle federale overheidsgebouwen - ministeries en kabinetten, maar bijvoorbeeld ook gevangenissen - halen hun energie sinds begin van dit jaar bij Electrabel. In totaal gaat het om zo'n 45 miljoen euro aan elektriciteit en zo'n 20 miljoen euro aan gas.

Het gaat om een contract van zo'n 65 miljoen euro. 

=====================================================================

Foto: Jean-François Cirelli en Gérard Mestrallet.

Cirelli, de huidige nummer twee van de Franse energiegroep GDF Suez, werd de nieuwe gedelegeerd bestuurder bij Electrabel.  

Mestrallet, de topman van GDF Suez, werd voorzitter van de raad van bestuur van Electrabel.

Florence Coppenolle is communicatiedirecteur van Electrabel. Coppenolle was voorheen aan de slag bij Belgacom waarvan de Belgische oud-justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) thans tot voorzitter werd benoemd. Voordien werkte ze als woordvoerder van de PS nauw samen met de toenmalige voorzitter Elio Di Rupo (PS, Parti Socilaiste).

GDF-Suez dat, dank zij de bemiddeling van de oud-Franse premier Sarkozy, met het door de Staat gekontroleerde Gaz de France fusioneerde, is met het Russische Gazprom, Electricite de France en het Duitse EON. één van Europa's grootste energiebedrijven geworden. Het 'Sociaal' Europa krijgt meer en meer vorm...

Commentaren

goed artikel.

Gepost door: Energie vergelijken | 26-09-14

De commentaren zijn gesloten.