25-10-12

Electrabel nieuws

Electrabel.Suez.Albert.Frère.jpg

Van: Jan Boeykens
Datum: 25 oktober 2012
Aan: info@s-p-a.be

Ter attentie van de heer Tobback, Sp.a-voorziiter

Geachte Heer Tobback,

Buiten het dossier inzake de Geelse Huisvesting, werken we ondermeer ook rond een dossier inzake Electrabel.

Heel wat klanten van Electrabel klagen over onjuiste facturen waarvan de bedragen steeds via een deurwaarder van Electrabel worden opgeëist.
 
De Ombudsman Energie die destijds na lange tijd en vele discussies werd aangesteld omdat het een politieke benoeming betrof, weet dit probleem blijkbaar niet op te lossen.

Uw politieke collega, Minister van Energie (en Woonbeleid) Freya Van den Bossche van de Sp.a, is verantwoordelijk voor deze materie.

In bijlage zend ik u een kopie van een bericht dat op 'Klachten Electrabel' werd gepubliceerd.

Mag ik u verzoeken om de Minister terzake te contacteren ?

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Met vriendelijke groet,

Jan Boeykens

-----

AlbertFrère2.jpg

Electrabel's 'voorschotfactuur'

Eén van onze lezers schreef ons dat zij van energieleverancier veranderde en dat Electrabel hem, via een gerechtsdeurwaarder, nu een zogenoemd 'voorschotfactuur' van een maand wil laten betalen terwijl het slechts over een periode van 6 dagen gaat.

Ons antwoord:

Uw zaak toont op een simpele manier aan op welke manier honderden, zoniet duizenden klanten van Electrabel, opgelicht en bestolen worden.

Naar aanleiding van de talrijke klachten, schreven we herhaaldelijk naar de Ombudsdienst voor Energie, Minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) en de verkozen parlementsleden van alle grote politieke partijen (Sp.a, CD&V en VLD).

Maar we kregen geen enkel antwoord, laat staan dat er een parlementaire vraag werd gesteld of men de opdracht gaf om deze dagelijkse oplichtingspraktijken te onderzoeken.

Het probleem is dat heel wat parlementsleden in de bestuursraden van Electrabel zetelen en dat de regering Di Rupo bij haar aantreden stelde dat zij geen prioriteit wenst te verlenen aan de bestrijding van de corruptie.

De Belgische Staat laat zich, op kosten van de belastingsbetaler, ook letterlijk uitzuigen door Electrabel. 

Over het precieze bedrag van de monsterwinsten op de afgeschreven kerncentrales weigert GDF Suez Electrabel geen enkele inzage te verlenen.

De Electrabel-zaak toont aan in welke mate de politieke corruptie in België is gevorderd.

De Belgische burger begint gelukkig te begrijpen dat er met de politieke partijen die altijd aan de macht zijn geweest in België, en die de macht steeds onderling verdeeld hebben, niets meer aan te vangen is. 

Indien u wil, wil ik voor uw zaak opkomen omdat het een duidelijk voorbeeld is.

---

Foto's: Albert Frère.  Uit een onderzoek van de PVDA blijkt dat Albert Frère, een van de grootste aandeelhouders van Electrabel en GDF Suez, steenrijk wordt dankzij de hoge energieprijzen.  Zijn energieholding GBL maakte in 2009 een winst van 3,2 miljard euro, waarop hij welgeteld nul euro belastingen betaalde.

07:00 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, Electrabel nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.