23-09-12

Electrabel: Staat binnen de Staat

Sophie-Dutordoir-ceo-van-Electrabel.jpg

Als men veel macht heeft over een regering die voor een deel financieel afhankelijk is van jou, dan kan men zich alles permiteren.  Er mag dan niet alleen gefoefeld worden met de klantenfacturen van Electrabel.  Ook een politicus die nog een beetje de moed heeft om kritiek op Electrabel te uiten, wordt dan gewoon neergesabeld.  Tengevolge van corrupte politici die in allerlei beheerraden zetelen, is Electrabel een Staat binnen de Staat geworden.

----------------------

22 september 2012

Volgens de ceo van Electrabel, Sophie Dutordoir, maakt de kritiek op Electrabel deel uit van de verkiezingscampagne van Johan Vande Lanotte.

'Kritiek op Electrabel is niet om kiezers te lokken' (Vande Lanotte)

Dutordoir bestempelt de verwijten aan het adres van Electrabel als populistische kritiek vol halve waarheden, georchestreerd door de sp.a-politicus.

Ze meldt onder meer dat ze van Johan Vande Lanotte zelf te horen heeft gekregen dat hij niets tegen het bedrijf heeft, maar dat het electoraal wel nuttig is om er kritiek op te hebben. Dit is niet meer ernstig en onrechtvaardig, zo vindt ze.

Vande Lanotte ontkent dat hij zoiets gezegd heeft. "Als je geen argumenten meer hebt om je je te verdedigen en niet kan uitleggen waarom de prijzen te duur zijn, zoek je een drogreden", reageert hij op deredactie.be. "Ik heb helemaal niets tegen het bedrijf en ik doe dit echt niet om electorale redenen, maar omdat de prijzen bij Electrabel te duur zijn."
De topvrouw van Electrabel doet Vande Lanotte en de regering alvast een suggestie aan de hand om de energieprijzen te verlagen. In plaats van Electrabel te verplichten om een nucleaire bijdrage te betalen die daarna in de staatskas verdwijnt, kan dat geld gebruikt worden om de elektriciteitsprijzen te verlagen. Ze legde het voorstel al op tafel tijdens de vorming van deze regering, maar dat werd toen afgeblokt, omdat het de concurrentie zou verstoren. 
(Belga/TE)

http://www.knack.be/nieuws/belgie/kritiek-op-electrabel-is-niet-om-kiezers-te-lokken-vande-lanotte/article-4000181726644.htm

Foto: Sophie Dutordoir, ceo van Electrabel

 

De commentaren zijn gesloten.