23-12-10

Electrabel weigert winstcijfers bekend te maken

Corruption 1.jpgEn terwijl heel wat gebruikers facturen krijgen aangeboden voor electriciteit die ze nooit gebruikt hebben en met deurwaarders of afsluiting van hun electriciteit worden bedreigd, blijven de electriciteitsmaatschappijen, dank zij bepaalde politici, reuzewinsten maken....

 

----

De federale energieregulator Creg dreigt ermee Electrabel een boete van 360 miljoen euro op te leggen als het bedrijf niet snel met meer bedrijfscijfers komt. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie.

Tussen de Creg en Electrabel is al een tijd een discussie aan de gang over hoeveel winst de elektriciteitsproducenten precies maken met hun kernenergie.

De discussie is belangrijk om uit te maken hoe hoog de federale heffing op de nucleaire winsten mag zijn. Volgens de Creg zouden de nucleaire winsten kunnen oplopen tot bijna 2,3 miljard euro, maar Electrabel bestrijdt die berekeningen. 
 
De Creg wil de kritiek van Electrabel onderzoeken en vraagt al maanden extra bedrijfscijfers aan Electrabel. De elektriciteitsproducent heeft die cijfers nog niet gegeven.
 
De Creg heeft daarom op 2 december een ingebrekestelling gestuurd naar Electrabel. Daarin dreigt de regulator met een administratieve boete van 360 miljoen euro als de extra cijfers niet voor 2 januari worden bezorgd. (belga/sam)

12:57 Gepost door Jan Boeykens in Electrabel klachten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: electrabel, creg, weigert, gegevens, winstcijfers |  Facebook |

Commentaren

Belastingen

Het belastingstarief van de vier grootste bedrijven van de de groep GDF Suez in België was in 2009:

Electrabel: 0,04%
Suez-Tractebel: 0,02%
GDF Suez Coordination Center: 0,15%
Energy Europe Invest: 0,00%

België is wel degelijk een belastingparadijs voor multinationals.

http://www.pvda.be/nieuws/artikel/persbericht-hoe-electrabel-de-werkelijkheid-verdraait.html

Gepost door: Morkhoven | 23-12-10

De commentaren zijn gesloten.