02-01-09

Actie '1000 klachten over Electrabel' (67)


large_454001Brussel, 2 januari 2009

Ik heb al jaren een conflict met Electrabel dat mij rekeningen, kosten voor abonnementsgeld en kosten voor aanmaningen bleef sturen terwijl ik al een vijftal jaren niet meer in mijn woning verblijf en ik Electrabel verschillende keren per aangetekende brief (waarop geen antwoord kwam) de opdracht heb gegeven om mijn electriciteit af te sluiten.

Enkele maanden geleden stopte Electrabel, na nog verschillende bedreigingen over 'extra kosten' aan mijn adres te hebben geuit, met rekeningen te verzenden.

Ik dacht dat mijn electriciteit nu eindelijk afgesloten werd en dat er een oplossing voor mijn zaak zou komen maar in de plaats daarvan kreeg ik plots rekeningen van een voor mij totaal onbekende maatschappij die zich IMEA noemt.

Tegelijkertijd ontving ik een telefoon van mijn huisbaas die me zei dat men ermee gedreigd had om een electriciteitsbeperkend toestel te plaatsen terwijl ik dus helemaal geen electriciteit meer verbruik omdat ik niet meer in mijn woning te Antwerpen verblijf.
De huisbaas bekloeg er zich over dat hij dat toestel misschien zou moeten betalen waarop ik hem zei dat ik geen electriciteit meer gebruik en dat we hier waarschijnlijk met oplichters uit de energiesector te maken hadden.

IMEA waarmee ik geen enkel contract heb afgesloten of wat dat ook, heeft mij al voor bijna 200 euro aan rekeningen gestuurd. Het betreft hier telkens een 'tussentijdse factuur electriciteit' van 49,59 euro + 5 euro 'voor herinnering' + 10.41 euro BTW.

Vandaag kreeg ik weer een 'tussentijdse factuur' van IMEA aan ten belope van 65 euro terwijl ik per aangetekende brief had laten weten dat ik niets met IMEA te maken wilde hebben.

Ik ben intussen op het Internet gaan zoeken en zag dat IMEA een soort intercommunale is. Zij heeft haar maatschappelijke zetel op het Stadhuis te Antwerpen.
Verder onderzoek leerde mij dat Electrabel natuurlijk in deze maatschappij participeert.
Het is dus duidelijk dat het hier de zoveelste oplichterspraktijken betreft.

Ik diende reeds klacht in bij de heer Paul Arteel, verantwoordelijke van de Vlaamse Ombudsdienst, maar ik kreeg geen antwoord tot nogtoe.

Ik belde zopas ook naar het nummer 078 35 35 34 van IMEA en zei dat ik niets met IMEA wens te maken te hebben en dat ik de factuurtjes die enkel bedoeld zijn om mij geld uit mijn zakken te kloppen, niet zal betalen. Ik vroeg ook waarom ik geen antwoord had gekregen op mijn aangetekende brief.
Men zei me dat men de 'gegevens zou doorgeven' en dat men mij een van de volgende dagen zal terugbellen. Uit de woorden 'u bent verplicht om u op het electriciteitsnet aan te sluiten', heb ik begrepen dat men van plan is om een excuus voor zijn oplichterspraktijken te zoeken.

IMEA blijkt over de volgende website te beschikken: IMEA


De winst van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro

De operationele winst (EBITDA) van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro, een stijging van 21,7%. Dat staat in de gedetailleerde jaarrekeningen van de energiemultinational Suez, het moederbedrijf van Electrabel.
Suez betaalt minder belastingen dan ooit tevoren. Terwijl de consumenten 21% BTW op hun energie aangerekend krijgen, komt Suez er veel goedkoper van af. De energiegigant betaalt 11,3% belastingen op haar winsten.
De aandeelhouders van Suez doen een goede zaak. De dividenden stegen met 70% op 3 jaar tijd. In 2007 keerde Suez maar liefst 1,96 miljard euro uit aan de aandeelhouders. Daar bovenop werden ook nog eens voor 1,15 miljard euro eigen aandelen ingekocht. In totaal krijgen de Suez-aandeelhouders 3,11 miljard euro uitgekeerd.

Bron: PVDA-nieuws

- video filmpje ElectraBrol te bekijken
- Energiecampagne - Petitie - Brochure - Getuigenissen - Energieplan - Electrabel files
- Verander van leverancier in Vlaanderen
- Verander van leverancier in Brussel
- Klachtenformulier om klacht in te dienen bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling
- Petitie Testaankoop voor een collectieve vordering
- Testaankoop - 'klachten electrabel'
- Vlaamse Ombudsdienst

We leggen ons vooral toe op het verzamelen en publiceren van klachten en hopen dat mensen met dezelfde problemen op die manier informatie met elkaar uitwisselen en gezamelijk aktie ondernemen. Dat is beter dan dat iederéén zich enkel met zijn eigen dossiertje bezig houdt.

We zijn ook dringend op zoek naar vrijwillige medewerkers om de vele brieven met klachten te kunnen beäntwoorden en om Electrabel, de talrijke politici die in de Electrabel-besturen zetelen en de consumentenorganisaties het vuur aan de schenen te leggen.

Ons e-mailadres is gewijzigd: electrabel.klachten@web.nl

18:31 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: oplichterspraktijken electrabel imea |  Facebook |

Commentaren

Miljardenwinsten
PVDA: Tom De Meester: Nieuwe recordwinst voor Electrabel-Suez


Augustus is oogstmaand, en niet alleen voor de appelboeren uit Haspengouw. Energiereus GDF Suez, moederbedrijf van Electrabel, plukt de vruchten van de hoge energieprijzen, en pakt vandaag uit met een recordwinst van 3,4 miljard euro in het eerste semester van dit jaar.

GDF Suez is de nieuwe nummer één op de Europese energiemarkt en is pas onlangs ontstaan uit de monsterfusie van Gas de France en Suez. De energiereus pakt vandaag uit met “uitstekende resultaten”.

18 miljoen euro per dag

De omzet bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar maar liefst 43,1 miljard euro. De nettowinst steeg met 20% in vergelijking met vorig jaar, en bedraagt nu 3,4 miljard euro, op slechts zes maanden tijd. Om u een idee te geven : dat is 18 miljoen euro nettowinst per dag.

Nieuwe nummer één in Europa

GDF Suez klopt met haar opmerkelijke winstcijfers de concurrentie met enkele lengtes voorsprong, en groeit zo uit tot de nieuwe nummer één van de Europese energiemarkt. GDF Suez kiest voor agressieve groei en hoge energieprijzen, ook in de komende jaren. Tussen nu en 2010 wil de energiegigant haar brutowinst (EBITDA) verder verhogen van 8,1 miljard euro naar 17 miljard euro.

Recordwinst door hoge energieprijzen

De recordwinst is naar eigen zeggen het resultaat van “de sterk gestegen verkoop van energie in Europa en de rest van Europa, gecombineerd met hoge marktprijzen.” Met name “de prijsstijgingen van olie en elektriciteit” pompten de winst omhoog. Voor de goede verstaander: u en ik hebben de factuur betaald. Elke euro van die 3,4 miljard nettowinst, komt van uw en mijn bankrekening. Als u zich afvraagt waarom Electrabel het voorbije jaar de maandelijkse energiefactuur heeft verhoogd, dan hebt u hier het antwoord: om méér winst te kunnen maken.

Aandeelhouders krijgen elk jaar 10% à 15% meer

Die winst komt bij de aandeelhouders terecht. Op 27 november zullen de aandeelhouders in totaal 1,7 miljard euro uitgekeerd krijgen. Het directiecomité van GDF Suez belooft de aandeelhouders gouden bergen. Niet minder dan 50% van de nettowinst zal de komende jaren rechtstreeks aan de aandeelhouders doorgestort worden, en tussen nu en 2010 wil GDF Suez het dividend voor de aandeelhouders elk jaar met 10% à 15% verhogen. En raad eens wie die factuur zal mogen betalen?


Door Persberichten op za 13 sep 2008

Gepost door: Jeroen | 02-01-09

De commentaren zijn gesloten.