05-12-08

Actie '1000 klachten over Electrabel' (65)


large_45400130-11-2008

Elektrabel klacht

ik ben recent verhuist. Nu blijkt dat ik de gas betaald heb van mijn buurvrouw gedurende elf jaar is door eandis vastgesteld. Elektrabel ging het herberekenen. Nu kryg ik 50 euro terug??? ik word van hier naar daar gestuurd. Ze helpen mij niet echt. ik kreeg nochthans facturen dat ik zou terug krijgen toch voor een bedrag van ongeveer 1700 euro.
Na weken heen en terug gemaild en gebeld met elektrabel, mailen ze mij nu terug dat eandis verantwoordelijk is voor de meterverwisseling ?
waar moet ik nu heen om het op te lossen ?
De buurvrouw die heeft al lang een rekening gekregen om bij te betalen. Krijg ik dan niet terug waar ik recht op heb ?
ik heb minister Magnette nu op de hoogte gesteld. Hij ging er werk van maken...
Hopelijk kan hij een oplossing vinden voor mij.

JOLANDA VAN CAMP
yolandavancamp@hotmail.com


De winst van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro

De operationele winst (EBITDA) van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro, een stijging van 21,7%. Dat staat in de gedetailleerde jaarrekeningen van de energiemultinational Suez, het moederbedrijf van Electrabel.
Suez betaalt minder belastingen dan ooit tevoren. Terwijl de consumenten 21% BTW op hun energie aangerekend krijgen, komt Suez er veel goedkoper van af. De energiegigant betaalt 11,3% belastingen op haar winsten.
De aandeelhouders van Suez doen een goede zaak. De dividenden stegen met 70% op 3 jaar tijd. In 2007 keerde Suez maar liefst 1,96 miljard euro uit aan de aandeelhouders. Daar bovenop werden ook nog eens voor 1,15 miljard euro eigen aandelen ingekocht. In totaal krijgen de Suez-aandeelhouders 3,11 miljard euro uitgekeerd.

Bron: PVDA-nieuws

- video filmpje ElectraBrol te bekijken
- Energiecampagne - Petitie - Brochure - Getuigenissen - Energieplan - Electrabel files
- Verander van leverancier in Vlaanderen
- Verander van leverancier in Brussel
- Klachtenformulier om klacht in te dienen bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling
- Petitie Testaankoop voor een collectieve vordering
- Testaankoop - 'klachten electrabel'

We zijn dringend op zoek naar medewerkers om de vele brieven met klachten te kunnen beäntwoorden en om Electrabel en de politici die in de Electrabel-besturen zetelen, het vuur aan de schenen te leggen.

15:28 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: 1000 klachten electrabel |  Facebook |

Commentaren

klachten electrabel
8 juni 2005

Consumentenorganisatie Test- Aankoop heeft dit jaar al honderden klachten gekregen over contracten van Electrabel. Vaak kregen de consumenten zware boetes van het energiebedrijf, zogezegd omdat ze naar een andere leverancier overgestapt waren terwijl ze, vaak zonder het te beseffen, een contract met Electrabel gesloten hadden.

Het probleem zit hem volgens Test- Aankoop meestal bij de verkoop op afstand. Electrabel belt vaak potentiële klanten op met de vraag of ze een contract voor de levering van stroom of aardgas willen afsluiten.

Vaak is aan zo’n contract een kleine korting verbonden. Zegt de consument aan de telefoon toe, dan krijgt die een paar dagen later een document toegestuurd waarin de voorwaarden van het contract beschreven staan. Wie toch geen contract met Electrabel wil, moet dan een deel van het document invullen en binnen een bepaalde termijn terugsturen naar het bedrijf.

“Vaak denken mensen dan dat ze geen contract gesloten hebben, en gaan ze bij een andere leverancier aankloppen”, zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. “Sommige consumenten getuigden hoe ze drie maanden abonnementsgeld moesten betalen wegens contractbreuk. Vaak liepen die boetes op tot honderden euro’s.

Daarom vragen wij dat Electrabel weer met gewone contracten zou werken, zodat je als klant tenminste duidelijk ziet dat je getekend hebt.”

Electrabel zegt dat zijn verkooptechnieken volledig conform de wet op de handelspraktijken zijn. “Ook andere leveranciers maken gebruik van verkoop op afstand”, zegt woordvoerster Lut Vande Velde. “Maar wij staan altijd open voor suggesties van onze klanten over de contracten.” Bron: De Morgen

http://www.lisware.be/fmNoella/topic.asp?TOPIC_ID=12

Gepost door: Jo | 05-12-08

Regering profiteert
Honderden, misschien wel duizenden mensen worden door Electrabel opgelicht. De regering laat dit toe omdat Electrabel hun heel wat geld opbrengt...


Standaard, 8 december 2008 | Bron: belga
SP.A heeft vragen bij timing voorstel Electrabel

Electrabel moet 750 miljoen ophoesten
BRUSSEL - Oppositiepartij SP.A is zeer enthousiast over de geest van het voorstel van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne om Electrabel een heffing van 750 miljoen euro op te leggen, maar noemt de timing van zijn voorstel op zijn minst merkwaardig.
'Van Quickenborne gedraagt zich hier als een hond die blaft, terwijl hij goed weet dat de karavaan al lang voorbij is', stelt Kamerlid Bruno Tobback.

Tobback wijst erop dat de regeringspartijen, ook Open VLD, pas een week geleden tijdens de begrotingsbespreking tegen SP.A-voorstellen stemden die in grote lijnen op hetzelfde neerkwamen. Bovendien heeft deze regering in het afgelopen jaar alleen maar maatregelen genomen die de quasi-monopoliepositie van Electrabel en Suez versterkt of bevestigd hebben, stellen de Vlaamse socialisten.

'Als de minister het echt meent met zijn voorstel, roepen wij hem op om dit nog in te dienen in het kader van het begrotingsdebat dat volgende week plaatsvindt in de Kamer. Wij zijn zelfs bereid ons te engageren om het zonder procedurediscussies te bespreken en mee goed te keuren zodat het snel in werking kan treden. Als Van Quickenborne daartoe niet bereid of in staat is, dan zijn de verklaringen die hij vandaag doet niet meer dan een bijzonder cynische vorm van stand-up comedy'.
svh

Gepost door: Jo | 09-12-08

Energietaks: 'Electrabel mort maar betaalt energietaks'
De Standaard, woensdag 24 december 2008 | Bron: BELGA


BRUSSEL - Electrabel, de grootste elektriciteitsproducent van België en een dochter van GDF Suez, zal de taks van 250 miljoen euro van de Belgische regering voor de producenten van elektriciteit uit kernenergie betalen, maar bekijkt momenteel welke juridische stappen het bedrijf zal ondernemen.
Dat heeft Electrabel-woordvoerster Lut Vande Velde woensdag gezegd. Vorige week werd de taks aangenomen in het parlement. 'Het is de wet en dus zijn we verplicht te betalen', stelt Vande Velde. Toch zal Electrabel, zoals het bedrijf eerder aankondigde, het Grondwettelijk Hof inschakelen om de annulering van de taks te bekomen.

Een eerdere verklaring van Electrabel daarover geldt volgens Vande Velde nog steeds. Daarin noemde de elektriciteitsproducent de taks 'betwistbaar' en 'tegengesteld' aan de beloften van de Belgische regering om voor 'een stabiel fiscaal kader' te zorgen.

Volgens GDF Suez is de taks discriminerend omdat ze enkel de producenten van elektriciteit uit kernenergie treft.
wle

Gepost door: Jaap | 25-12-08

De commentaren zijn gesloten.