20-08-08

Consumenten worden niet beschermd - Petitie


Onderteken onze petitie !

large_454001


Wed Aug 20, 2008 5:11 am

Omdat ik al een hele tijd rond klachten over Electrabel werk (http://electrabel-klachten-plaintes.skynetblogs.be/) ben ik natuurlijk een van de eersten om deze petitie te ondertekenen.

Inmiddels heb ik al meer dan 100 klachten ontvangen, waarvan er een 60-tal werden gepubliceerd.

Ik merk op dat er sprake is van systematische fraude bij het opmaken van de facturen en dat de consumenten zich daartegen niet kunnen verweren.

Testaankoop en de PVDA doen wel iets maar de politici die het geld van Electrabel kunnen gebruiken om hun eigen zakken, de gemeentekas en de financiële putten in de begroting te vullen, keuren de fraudepraktijken goed.

Ik heb al verschillende ministers en politici terzake geschreven maar van consumentenbelangen liggen deze 'verkozenen des volks' niet wakker.
In het regeerakkoord werd er dan ook met geen woord over de bescherming van de consument gesproken.

Waarom blijven de meeste mensen deze politici, tegen beter weten in, eigenlijk verkiezen ? Is dit een vorm van masochisme ?

icon_quote


Teken de petitie (inloggen) - Signez la pétition - Sign the petition - Leggere la petizione:

http://droitfondamental.eu/phpBB2/viewforum.php?f=16

Contacteer ons:

- Yves_Goossen@hotmail.com
- webmaster@droitfondamental.eu
- issakaba@skynet.be


De winst van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro

De operationele winst (EBITDA) van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro, een stijging van 21,7%. Dat staat in de gedetailleerde jaarrekeningen van de energiemultinational Suez, het moederbedrijf van Electrabel.
Suez betaalt minder belastingen dan ooit tevoren. Terwijl de consumenten 21% BTW op hun energie aangerekend krijgen, komt Suez er veel goedkoper van af. De energiegigant betaalt 11,3% belastingen op haar winsten.
De aandeelhouders van Suez doen een goede zaak. De dividenden stegen met 70% op 3 jaar tijd. In 2007 keerde Suez maar liefst 1,96 miljard euro uit aan de aandeelhouders. Daar bovenop werden ook nog eens voor 1,15 miljard euro eigen aandelen ingekocht. In totaal krijgen de Suez-aandeelhouders 3,11 miljard euro uitgekeerd.

Bron: PVDA-nieuws

video filmpje ElectraBrol te bekijken
Energiecampagne - Petitie - Brochure - Getuigenissen - Energieplan - Electrabel files
Verander van leverancier in Vlaanderen
Verander van leverancier in Brussel
Klachtenformulier om klacht in te dienen bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling
Petitie Testaankoop voor een collectieve vordering

We zijn dringend op zoek naar medewerkers om Electrabel en de politici die voor een deel in de Electrabel-besturen zetelen, het vuur aan de schenen te leggen.

07:37 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: klachten, petitie elektabel, energiefacturen |  Facebook |

Commentaren

Wij moeten toch niet opdraaien omdat iemand het zich kan permiteren om zonnepanelen te laten plaatsen .wij kunnen nu al moeilijk rondkomen als bruggepensioneerde dank voor uw begrip. ik ben al jaren klant bij jullie zonder enig probleem het zou jammer zijn dit te moeten herzien.

Gepost door: Cappelle rene | 02-04-11

De commentaren zijn gesloten.