18-03-08

Actie '1000 klachten over Electrabel' (41)


large_454001Van:ilse dams
Verzonden: maandag 17 maart 2008 20:36:10
Aan: yves_goossen@hotmail.com

Geachte,

Ik heb me danig kwaad gemaakt in electrabel. Ik woon reeds drie jaar in antwerpen. In het begin hebben wij de meterstanden van de gas en de elektriciteit doorgegeven aan electrabel. Daarna kregen we de eerste factuur. Hier stond enkel de aardgas vermeld dus hebben we meermaals getelefoneerd om te vragen waar de elektriciteitrekening was. Men zei dat wij niet bij hen aangesloten waren, dus belden wij naar een overkoepelende organisatie. Zij zegden dat wij wel bij electrabel waren, dus belden wij terug en die zeiden dat wij NIET bij hen waren en dat zij niet wisten waar we dan wel bij waren. Steeds betaalden wij onze aardgasrekening. Elk jaar stuurden wij ook de meterstanden van de elektriciteit door maar wij kregen enkel aardgas op onze factuur!
Vandaag krijgen wij ineens een brief waar ook elektriciteit op vermeld staat! ik bel naar een zeer onvriendelijke dame die mij doodleuk verteld dat ze 'ontdekt' hebben dat wij toch bij electrabel waren en dat wij NU alles nog moeten betalen vanaf oktober 2005!! Ze stelde ons een betalingsplan voor!!
Ik vroeg hoe het kwam dat zij nu ineens zien dat wij toch bij hun zijn, en ze zei me dat de overkoepelende organisatie nu pas, in FEBRUARI 2008!!!! electrabel verwittigde dat wij toch bij electrabel zijn! Toen ik duidelijk maakte dat de fout niet bij ons ligt, maar bij hun zei ze: je wint toch nooit van electrabel!!
Wat is hier aan te doen, het is een schande!

met vriendelijke groeten, Ilse


Van: Yves Goossen (yves_goossen@hotmail.com)
Verzonden: dinsdag 18 maart 2008 9:19:36
Aan: ilse dams
CC: eco.inspec.fo@economie.fgov.be; tony.van.parys@skynet.be; guy.swennen@skynet.be; info@groen.be;temmerman@senators.senate.be; schelfhout@senators.senate.be; vl.parlm@groen.be; prv.antwerpen@groen.be

Geachte Mevrouw Dams,
Beste Ilse,

Hartelijk dank voor uw klacht die we op onze blog Klachten Plaintes Electrabel zullen plaatsen en waarvan we een copie aan de inspectiedienst en enkele volksvertegenwoordigers zullen zenden.

Dien zelf ook een klacht in bij de inspectie en laat mij weten op welke manier deze klacht wordt onderzocht en afgehandeld.

Het is een schande dat er nog altijd geen 'onafhankelijke' ombudsdienst energie bestaat terwijl die door de regering Verhofstadt vijf jaar geleden werd beloofd.

Yves
http://electrabel-klachten-plaintes.skynetblogs.be/

-----------------

De winst van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro

De operationele winst (EBITDA) van Electrabel steeg in 2007 van 2,44 miljard euro naar 2,97 miljard euro, een stijging van 21,7%. Dat staat in de gedetailleerde jaarrekeningen van de energiemultinational Suez, het moederbedrijf van Electrabel.
Suez betaalt minder belastingen dan ooit tevoren. Terwijl de consumenten 21% BTW op hun energie aangerekend krijgen, komt Suez er veel goedkoper van af. De energiegigant betaalt 11,3% belastingen op haar winsten.
De aandeelhouders van Suez doen een goede zaak. De dividenden stegen met 70% op 3 jaar tijd. In 2007 keerde Suez maar liefst 1,96 miljard euro uit aan de aandeelhouders. Daar bovenop werden ook nog eens voor 1,15 miljard euro eigen aandelen ingekocht. In totaal krijgen de Suez-aandeelhouders 3,11 miljard euro uitgekeerd.

Bron: PVDA-nieuws

10:32 Gepost door Jan Boeykens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.